Jom Berkunjung Ke Danga Bay Johor Bahru

Jom Berkunjung Ke Danga Bay Johor Bahru

Danga Bay merupakan salah satu lokasi menarik  yang terdapat di Malaysia, tempat yang menarik untuk di kunjungi ini  hampir sama dengan Marina Beach yang ada di Singapura.

Malah percutian dan kunjungan anda ke sini pasti lebih menarik bersama keluarga mahupun sahabat handai kerana Danga Bay merupakan tempat riadah terkenal di sini di kalangan warga tempatan mahupun pelancong luar yang datang ke sini.

Sebagai Info,Teluk Danga (atau lebih dikenali sebagai Danga Bay) merupakan pusat rekreasi terbesar di bandar Johor Bahru, Johor, Malaysia,Tempat ini juga terletak berdekatan dengan Istana Bukit Serene iaitu kira-kira 7 kilometer dari pusat bandar Johor Bahru,Pelbagai acara juga pernah diadakan di sini,Ia juga adalah pusat rekreasi terbesar di Johor Bahru dengan tempat dan aktiviti yang sesuai untuk semua golongan dan umur.

 

Danga_Bay johor

Tempat ini boleh dituju melalui pelbagai rangkaian pengangkutan seperti jalan raya utama, Lapangan Terbang Antarabangsa, hab kargo dan pelabuhan. Projek-projek besar juga telah dikenal pasti untuk dibina di sekitar kawasan ini termasuklah pusat hab yang baru yang terdiri daripada kewangan, komersial, hotel, pameran, pusat konvokesyen, marina dan harta kediaman yang mewah.

Tempat ini terletak di bahagian selatan tengah Iskandar Malaysia serta merupakan pusat pembangunan kediaman dan komersial yang pertama dan terbesar di Johor Bahru. Teluk ini terbentang indah sepanjang pantai yang berukuran 25 kilometer serta menghadap Selat Johor dan meliputi kawasan yang berkeluasan kira-kira 450-ekar (1.8 km2).

 

Apa Yang menarik di Danga Bay?

DANGA BAY CRUISE

Danga Bay Cruise Di Buka pada hari  Jumaat,Sabtu & Ahad,kepada anda yang mahu menikmati angin malam di Selat Johor,jangan lupa untuk mencuba menyusuri Selat Johor dengan menaiki cruise yang ada d sini,Bayaran untuk stay di Deck hanya di kenakan RM 10 seorang ,Tiada makanan manakala RM 50 termasuk makan malam.

 

Untuk Pengetahuan anda, cuise bertolak dari Danga Bay jetty port jam 8pm dan pulang pada jam 9.40pm,

 

Tempat Membeli Belah The Zon

Shopping kompleks bebas cukai yang terkenal dan berdkatan Danga Bay adalah The Zon,trdapat ramai pengunjung  terutama nya pada hari minggu.

Terdapat Banyak Barang dengan tawaran harga murah di jual di sini,kerana barangan yang  di jual di sini adalah  bebas dari cukai,kepada yang suka bershopping!ini lah tempat paling sesuai untuk berbelanja pada harga yang berpatutan dan murah!

Danga Park

Danga Park,sebuah taman tema khas yang terdapat di sini dan pusat membeli belah yang dinamakan Danga City Mall juga pastinya menarik perhatian anda.

 

Kepada anda yang datang berkunjung Ke Johor Bahru khusus nya di Danga Bay ini,anda tidak perlu risau dengan tempat penginapan yang mahu di cari di sini,kerana terdapat banyak tempat penginapan yang ada di sini.

 

Homestay Tawakkal Nusajaya Juga mengalu-alu kan kedatangan anda ke sini sebagai pelengkap percutian anda bersama keluarga mahupun teman anda.

Homestay-Murah-di-Legoland-768x512 m

Diskaun khas untuk tahun 2016

Sebagai membuka tahun 2016 dan sebagai penghargaan kepada semua para penginap/pelanggan di Homestay Tawakal Nusa Bayu, Nusajaya, kami dengan berbesar hati ingin memberi diskaun khas buat anda semua pada harga yang sangat bepatutan disamping memberi jaminan keselesaan kepada anda. Berikut adalah senarai harga diskaun yang kami tawarkan ketika ini.

– Hari biasa RM350 RM320

– Hujung minggu RM380 RM350

– Cuti Sekolah/Cuti Umum RM400 RM370

Anda nak diskaun lagi?? Kami akan berikan diskaun tambahan sekiranya anda menginap lebih dari 2 malam, menarik bukan!

Kedua-dua tawaran ini akan ditutup pada bila-bila masa. Cepat booking sebelum tempahan ditutup! Semestinya Homestay Tawakkal Nusajaya Melengkapi Percutian Ke Legoland

Alamat Kami:
Homestay Tawakkal Nusa Bayu – Nusajaya

No 25, Jalan Bayu 3/8, Taman Nusa Bayu,
79250 Nusajaya, Johor, MALAYSIA.

Telefon/WhatsApp: 017-779 7900 / 011-19809425

Facebook: www.facebook.com/homestaytawakkalnusabayu
Google+: google.com/+HomestayTawakkalNusaBayuNusajaya

Penulis Sambilan dan Blogger Sepenuh Masa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *