Puteri Harbour Destinasi Percutian Terbaik

Puteri Harbour Destinasi Percutian Terbaik

Jika anda merancang percutian ke Johor Bahru untuk membawa anak-anak mahupun percutian keluarga,Taman Tema Puteri harbour adalah satu detinasi tepat buat anda kunjungi.

Taman tema ini juga mengandungi empat tingkat yang berkeluasan 80,000 meter persegi,Puteri Harbour Family Theme Park merupakan sebuah taman tema yang dibuka di Nusajaya, Johor, Malaysia pada November 2012,Taman tema ini juga menampilkan bangunan yang bertemakan kartun Hello Kitty, Bob the Builder, Barney & Friends, Angelina Ballerina, Pingu dan Thomas & Friends.

 

foto puteri harbour

Sanrio Hello Kitty Town adalah taman tema Hello Kitty yang pertama di luar Jepun dengan tarikan dan aktiviti termasuklah pengalaman taman tema interaktif yang berteknologi tinggi. Pengunjung akan merasai mengalaman di Black Wonder, Wishful Studio dan juga Friendship Land yang menyediakan taman permainan dan tunggangan berbentuk cawan teh serta persembahan secara langsung di atas pentas “Purrfect”.

Persembahan bernama Hello Kitty’s Journey, Masa persembahan adalah dari pukul 12:30 tengah hari dan pukul 3 petang,Ini adalah untuk weekday schedule,Terbahagi kepada 3 persembahan yang lain iaitu Happy Carnival Parade dan Sanrio Chracters Meet & Greet.

The Little Big Club menawarkan aktiviti yang interaktif dan tunggangan yang bertema kan karekter kartun yang direka oleh HIT Entertainment seperti Bob the Builder, Barney, Angelina Ballerina, Pingu dan Thomas & Friends. Tempat ini juga adalah yang pertama di dunia yang menggabungkan kelima-lima karekter kanak-kanak yang popular dengan penyatuan dalam sebuah taman tema. Seperti juga tunggangan yang bertemakan Bob the Builder, kanak-kanak dibolehkan untuk membantu membina rumah-rumah di Bobsville. Selain itu, pengunjung akan dapat menyaksikan persembahan secara langsung oleh Barney & Friends serta menyertai pertandingan menari menggunakan imej janaan komputer (CGI) mengenai Angelina Ballerina,Menarik Sekali!

Tempat ini juga menyediakan suatu pengalaman makam malam yang bertemakan animasi yang bernama LAT’s Place. Perkara ini adalah berdasarkan kepada cadangan kartunis Kampung Boy iaitu Dato’ Mohammad Nor Khalid,salah satu ikon kartun kebanggaan Malaysia.

Jika anda mahu berkunjung ke Puteri Harbour,anda tidak perlu risau untuk mencari tempat penginapan,kerana Homestay Tawakkal Nusajaya Menawarkan penginapan selesa pada harga berpatutan.

Flyer-Homestay-Tawakkal-Nusa-Bayu-768x1086

 

Homestay ini Beralamat Di :

Homestay Tawakkal Nusa Bayu – Nusajaya
No 25, Jalan Bayu 3/8, Taman Nusa Bayu,
79250 Nusajaya, Johor, MALAYSIA.

Telefon/WhatsApp: 017-779 7900 / 011-19809425

Ikuti Perkembangan Kami Di Facebook: www.facebook.com/homestaytawakkalnusabayu
Google+: google.com/+HomestayTawakkalNusaBayuNusajaya

 

 

Tempah Sekarang

Penulis Sambilan dan Blogger Sepenuh Masa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *